Jij bepaalt zelf hoe je danst!

Jij bepaalt zelf hoe je danst!

KARIN PRINCE, BUSINESS COACH, GAAT ALTIJD OPLOSSINGSGERICHT TE WERK. VAN JONGS AF AAN HEEFT ZIJ DE OVERTUIGING DAT JEZELF HET VERSCHIL KUNT MAKEN IN DE WERELD.

Interview: Nini Knapen-Bodegraven | Foto: Esther Hereijgers

“Het verschil maken is voor mij belangrijk. Mijn eerste herinneringen aan de Efteling, mijn meest favoriete plek op de wereld, gaan terug naar dat gevoel. Er is veel gebeurd met het kleine meisje dat vol aanbidding naar de ‘Rode Schoentjes’ stond te kijken ende zelfstandig onderneemster/coach van vandaag. Ik heb op diverse plaatsen gewoond en gewerkt, maar die overtuiging is altijd hetzelfde gebleven. Reizen doe ik nog steeds graag. En dagelijks maak ik samen met mijn klanten de innerlijke reis naar persoonlijke groei. Of dat nu individueel of in een teambuildingssessie is, de eindbestemming is snel helder en concreet. Mijn uitgangspunt is hierbij ‘Keep it simple!’ Het probleem is vaak al complex genoeg. Ik ga altijd oplossingsgericht te werk. Een oplossing moet pragmatisch en toegankelijk zijn. Natuurlijk in een gezellige en ontspannen sfeer. Want als er niet gelachen wordt, wordt er niets geleerd.” lacht Karin.

Download PDF

Juiste stemming
“Kun jij de stemming aanpassen? Dat is eigenlijk de kern van het verschil kunnen maken. Als Business Coach kom ik dit regelmatig tegen. Wil jij veranderingen in je team bereiken? Dan heb je de juiste stemming nodig om dit te bereiken. Zodra je samen met je team op de juiste golflengte zit, gaat dit bijna vanzelf. Het geeft iedere keer weer zo veel energie wanneer een team dat totaal niet functioneerde, weer op de rit zit. Het klinkt allemaal heel voor de hand liggend; verbinding maken, het onderlinge contact en de communicatie verbeteren. Punten waardoor de samenwerking en de sfeer verbetert, wat dan weer betere resultaten tot gevolg heeft. Maar hoe krijg je die knelpunten boven water? Het gaat er om dat de verbanden duidelijk worden. Waar ligt je talent? Dat kun je niet altijd zelf ontdekken. Een blik van buitenaf, iemand die even out-of-the box naar je organisatie kijkt, kan dat wel. Tijdens de trainingen en coaching sessies maak ik gebruik van verschillende methodieken zoals; Oplossings Gericht Werken, Neuro Linguïstisch Programmeren en Systemisch Opstellingen Werk.”

Voldoening
“Al ruim 4 jaar werk ik als vaste Performance Coach voor Achmea. Ook in individuele coaching sessies begeleid ik mijn klanten om die stap verder te maken. Naast het bedrijfsleven geef ik tevens trainingen en coaching in soft skills binnen non profit organisaties. Mijn loopbaan startte als jeugdhulpverlener en ik heb heel goede herinneringen aan de tijd dat ik als verpleegkundige in Bolivia werkte. Net als in het bedrijfsleven help ik hier met het zichtbaar maken van patronen en het aanleren van nieuw gedrag.” Persoonlijke groei “Klachten waardoor mijn klanten bij mij terecht komen zijn: een laag energielevel, uitgeblust gevoel, twijfelen over hun functie, of niet zeker voelen in een nieuwe (leidinggevende) functie. “In de training gaan we werken aan pro-activiteit en effectiever communiceren. De focus ligt op je eigen persoonlijke groei. Om te kunnen groeien is het nodig om contact te kunnen maken met je innerlijke wereld. Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je wilt zijn. Niets is zeker in de buitenwereld. We zijn allemaal gewend om te zoeken naar veiligheid, wat vaak een schijnveiligheid is. Ik help je om zelf te kiezen welke betekenis je geeft aan de dingen die er om je heen gebeuren. Zodat jij ook het verschil kunt maken. Want jij bent toch degene die bepaalt hoe je danst!”

‘Het sprookje van ‘De Rode Schoentjes’ is voor mij van jongs af aan magisch. Dat de hoofdpersoon ook Karin heette, sterkte mij in de overtuiging dat ik ook het verschil kan maken in de wereld. Het voelde als een soort belofte naar de toekomst.’